www.fretex.no Fretex logo print

Suksessrik rekruttering via Fretex Jobb

Yngve Labahå, Kirkenes bil AS ..Original bildetekst:.
'Vi hos Kirkenes Bil hadde pratet om å ta imot flere kandidater via en inkluderingsbedrift og bestemte oss for å ta kontakt for å høre om dette var mulig. I denne prosessen hoppet jeg over alt som har med intervju å gjøre. Det er utrolig hva man kan få til i et samspill mellom Fretex, jobbsøker og oss' forteller Yngve Labahå, daglig leder hos Kirkenes bil.

- At alle gir og tar, gode samtaler underveis, tett oppfølging, åpenhet og ærlighet er viktig i denne prosessen. Det å snu søknadsbunken opp ned er vel et svar nok på at vi hadde særdeles lite krav. Men det er bestandig noen minimumskrav, som er det å møte opp på jobb og ha lyst til å komme til oss. Når jeg traff kandidaten fra Fretex Jobb, spurte jeg om vedkommende hadde lyst til å være her og jobbe hos oss og gjøre et godt stykke arbeid. Et ja til svar, et smil og gleden var nok for meg. Man kan få til hva som helst, bare de har lyst, presiserer daglig leder.

Åpenhet og ærlighet er nøkkelen til suksess
- Først var vedkommende i arbeidstrening hvor vi fikk bli kjent personen. På den tiden fikk vi avdekket hvilken kompetanse vedkommende hadde, hvordan er de som person og lært hverandre å kjenne. Til sammen var vedkommende fra Fretex Jobb i arbeidstrening i tre måneder før han ble 100% ansatt hos oss. Vi var ikke interessert i hva de har gjort tidligere, hva de kan og alt det man prater om på et intervju, samt hvor god du er og hvor flink du er - generasjon prestasjon som jeg bruker å si. Det vi var mer ute etter var om de var motivert til å komme til oss og stå opp om morgenen og gjøre et godt stykke arbeid. Det har hendt at det har dukket opp utfordringer, men nøkkelen til suksess er at du har en viss grad av åpenhet og ærlighet begge veier. Noen ting er kjekt for en leder å vite, slik at du kan vise den respekten personen fortjener og være en god leder. Alle på en arbeidsplass har en historie. Det er viktig å huske at alle har sin ballast gjennom livet, uansett hvem det er snakk om i en ansattgruppe. Vedkommende som har vært hos oss har vært en ressurs for oss. Vi har gitt oppgaver som vedkommende mestrer. Det er eksepsjonelt viktig å oppleve mestringsfølelse og føle at man blir sett, også blant kollegaer. Det er et fellesskap og som et fotball-lag som skal fungere godt i lag, forteller Labahå.

Arbeidsinkludering, vinn-vinn for bedrift og jobbsøker
- Arbeidsinkludering er vinn-vinn for oss som får gjort oppgaver som skal gjøres, og for personen det gjelder. Vedkommende får noe meget motiverende å stå opp til, får ta del i arbeidslivet, får kollegaer, møter kunder og man føler seg verdsatt. I tillegg er det vinn-vinn for samfunnet som helhet, det at man strekker ut hånden og ønsker de velkommen i stedet for å hele tiden jakte på generasjon prestasjon som skal være de beste av de beste og helst ha over 5 i snitt. Vi ønsker heller å prøve å se hvem mennesket bak er, presiserer Labahå.

- Mange bedriftsledere tenker at de skal ansette den beste. Jeg tror at det er mange bedriftsledere som burde få øynene opp, bry seg og tenke litt annerledes. Alle bedrifter av en viss størrelse har rom for å gjøre det vi har gjort. Det er mange her i byen som gir oss tilbakemeldinger på at vi gjør det så flott, men jeg bruker å si til dem at det kan jo dere også gjøre. Jeg tror det er mange i min posisjon som trenger konkrete eksempler, motivasjon og lære seg hva arbeidsinkludering går ut på for å forstå verdien av det. Det Fretex Jobb gjør er en veldig viktig jobb, samt oss som tar imot kandidater - og vi må fortsette det gode arbeidet. Stikkordet for oss arbeidsgivere er gjennomføringsevne, tålmodighet, hjerterom og ta seg tid til det. Ikke si at man ikke har tid, for det holder ikke. Jeg tror flere har lyst, men de trenger litt startgass og motivasjon.

- Oppsummert har vårt samarbeid med Fretex og jobbkonsulent vært veldig bra. Dere er ‘på’ med en gang, bryr dere, kontakter den de gjelder, har en tett dialog og alt dette er viktige suksessfaktorer. Fretex Jobb er en svært viktig brikke for å få mennesker inn i arbeidslivet, avslutter Labahå.

 

 

Fant du det du lette etter?