www.fretex.no Fretex logo print

Bedre rekruttering

Bjørn Ivar6 (7 of 1) web
Å finne de rette medarbeiderne kan være tidkrevende og vanskelig. Biltema på Karmøy har erfart at Fretex er en god partner i rekrutteringsarbeidet.

Det er mange som hovedsakelig tenker «gjenbruk» når de hører Fretex. Men Fretex er også Norges største arbeidsinkluderingsbedrift. For Bjørn Ivar Iversen, varehussjef ved Biltema på Karmøy, var det nytt at Fretex drev med denne type virksomhet, men han lot seg raskt overbevise og åpnet dørene. I dag ser han stor verdi i å ta imot folk som trenger en ny mulighet.

– I utgangspunktet forbandt jeg ikke Fretex med dette, men det som ble presentert for meg var veldig bra. De hadde gjort en grundig jobb med å finne en aktuell kandidat. Underveis i prosessen har vi hatt god dialog, de har fulgt godt opp og vi har hatt anledning til å søke om midler og hjelpemidler, hvis det har vært behov for det. Den første personen de fant for meg kan bli avdelingsleder, så fornøyd er jeg med ham. Senere har vi hatt flere kandidater på prøve som også vil få fast jobb. Så alt har vært topp!

For en person som på et tidspunkt har falt utenfor arbeidsmarkedet, er arbeidspraksis en uvurderlig del av veien tilbake. Over hele landet er det bedrifter som lar folk som trenger litt hjelp for å komme tilbake i jobb, få prøve seg hos dem. Noen blir en periode i bedriften, andre blir «for godt».


Gi folk en sjanse

Det er mange grunner til at folk trenger hjelp for å komme tilbake i jobb. Det kan være sykdom, skader eller andre omstendigheter. Felles for arbeidsgiverne som samarbeider med Fretex er at de ikke dømmer eller definerer mennesker etter hull i CV-en eller en broket fortid.
– Alle må få en sjanse, slår Bjørn Ivar fast.
– Selv om de har ting i bagasjen, kan de bli gode arbeidsfolk. Ingen er perfekte.
Bjørn Ivar er ikke redd for å gi ansvar og stille krav, noe kandidatene har gitt uttrykk for at de har satt pris på. Ansvar fører til mestring, som igjen fører til god selvfølelse og videre motivasjon.

Fretex finner løsninger

Siden alle har ulik historie, blir ingen vei tilbake til jobb lik, og hos Fretex er jobbkonsulentens oppgave å se hver og en arbeidstaker. En arbeidsgiver kan derfor være trygg på at ingenting blir overlatt til tilfeldighetene. Dukker det opp utfordringer, finner Fretex løsninger.
– Dette er en veldig gunstig måte å rekruttere på, sier Elisabeth Vika Støver, jobbkonsulent hos Fretex Vest-Norge.
– Man får se folk i praksis og har en jobbkonsulent som følger opp, så man står ikke alene med oppfølgingsansvaret. De personene vi finner til en bedrift er folk vi gjennom grundig karriereveiledning, ser vil passe til den type arbeid. Dermed får vi motiverte folk til akkurat det stedet der de ønsker å være.
Selv om mange arbeidsgivere finner gode kandidater til faste jobber gjennom Fretex, så er det ikke et kriterium at bedriften må ansette vedkommende; det er heller ikke alltid målsetningen.
– For mange arbeidstakere er det helt greit at ikke målet er fast jobb. For noen er målet å finne ut om denne typen arbeid er noe en kan eller har lyst til å jobbe med – og vi trenger arbeidsgivere som har mulighet for å samarbeide om dette også.

Varm anbefaling

For Bjørn Ivar har det på grunn av flytting til større lokaler, vært en spesielt god løsning å få folk inn «på prøve», siden det vil åpne seg for en rekke nye ansettelser.
– Det er klart det er en fordel for meg å bruke de som har vært hos oss, som jeg vet hvordan jobber og hvordan er, fremfor å ansette søkere jeg ikke vet noe om.
Bjørn Ivar kan trygt anbefale dette til andre arbeidsgivere.
– Jeg har bare positive ting å si om dette. Først og fremst fordi jeg får de rette folkene. Jobbkonsulenten har gjort en meget god jobb for å finne kandidater som passer. Jeg får testet hvordan de fungerer hos oss og får god oppfølging. Dette er en genial måte å gi folk en ny start.

Vil du vite mer, så kontakt oss.

 

 

Fant du det du lette etter?