www.fretex.no Fretex logo print

Fretex Arkivet

Arkivet A området Herre
Er du på utkikk etter spesielle vintageplagg, Y2K eller kvalitetsklær av silke, skinn eller kasjmir?

Hva er Fretex Arkivet?

Kanskje er du blant dem som gjerne vil kjøpe secondhand, men som sjelden går på skattejakt i de vanlige Fretexbutikkene? Du trives bedre i en mer oversiktlig butikk, og du ønsker å velge mellom mange varianter innenfor noen bestemte stiler og kategorier. Du har lyst til å ha god plass i butikken og du vet akkurat hva du er ute etter.

Det er deg vi har laget Fretex Arkivet for!

Det brukes nå ekstra tid og krefter i Fretex på å finne de riktige varene til de nye Arkivet-butikkene. Dette er klær og tilbehør fra ulike tidsepoker med en bestemt stil og kvalitet.

Grafisk uttrykk Fretex Arkivet

Fem Fretex Arkivet-butikker

Fretex har fem Arkivet-butikker. Du finner dem her:

· Universitetsgata i Oslo

· Olaf Ryes plass (Grünerløkka) i Oslo

· Møllenberg i Trondheim

· Breigata i Stavanger

· Fretex Arkivet nettbutikk

Velkommen til Fretex Arkivet

Det skal være lett å finne fram i Arkivet-butikkene og vårt mål er at du skal bli inspirert til å handle secondhand framfor nytt.

Arkivet - Nytt Fretex-konsept
Velkommen til vårt nye konsept: Fretex Arkivet

Vareutvalg i Fretex Arkivet

Noen eksempler på varer

I Fretex kan vi aldri garantere at du finner spesielle klær eller varer.

Det vi kan love deg, er at vi skal jobbe hardt for å finne den type klær vi tror du vil sette pris på. Her er noen eksempler slike varer du kan finne i Fretex Arkivet.

Vintage Chloé-veske
Vintage Chloé-veske

Unik hjemmestrikket ullgenser
Unik hjemmestrikket ullgenser

En klassiker fra Boda
En klassiker fra Boda

Gjør noe bra for miljøet og for mennesker som trenger det, samtidig som du får klærne du ønsker deg.

I Arkivet-butikkene skal du som kunde få opplevelsen av å besøke en ordinær klesbutikk, mer enn en tradisjonell bruktbutikk. Like fullt er Arkivet også en del av gjenbruksaktiviteten til Fretex som bidrar til finansiering av sosialt arbeid. Ti prosent av bruktsalget går direkte til sosiale formål, som for eksempel ferietilbud til familier som ellers ikke ville hatt råd til det, utdeling av mat og klær og møteplass hvor mennesker kan bli sett, akseptert og få styrket troen på seg selv og framtiden.

FNs klimarapport viser med stort alvor at våre miljøvalg er viktige. Klimaendringene går raskere og blir mer intense.  Tekstilindustrien står for opp mot åtte prosent av globale utslipp av drivhusgasser, industrien slipper ut mer enn flytrafikk og sjøfart til sammen og moteindustrien produserer 20 prosent av verdens avfallsvann. (kilde: https://unfashionalliance.org/). Det krever for eksempel  7000 liter vann å produsere ett par jeans, og da sier det seg selv at det er viktig at de brukes så lenge som mulig.

 

 

Fant du det du lette etter?