www.fretex.no Fretex logo print

Klar for å fylle skapet med 2000-tallsklær igjen?

cid-22 2000-tallsklaer
Det er ikke så veldig mange år siden vi entret 2000-tallet, men hva husker du egentlig av moten og trendene fra den tiden? Vi har tatt et dypdykk ned i 2000-tallsklærne og stilene vi aldri kommer til å glemme.

Selv om det ikke er så fryktelig lenge siden de første ti årene av 2000-tallet, så er det fremdeles mange av oss som gremmes over motetabbene som ble begått den gang. Og det er kanskje ikke så rart, ettersom 2000-tallsklærne frem til midten av tiåret var en videreføring av trendene på 90-tallet, komplett med flere looks vi innerst inne ønsker å glemme.

Les videre for å mimre om, eller bli inspirert av, 2000-tallsmoten.

Moten på 2000-tallet

På begynnelsen av 2000-tallet var det flere av popstjernene som var inspirasjonskilden til mote og trender. Artister som Britney Spears, Jessica Simpson, Christina Aguilera og Avril Lavigne representerte både det søte og uskyldige, det sexy og punk-stilen.

Det var magetopper og bukser med snøring i skrittet, tykke striper i håret, rare hatter og antrekk som generelt besto av lite klær. Ikke bare var det trendy å vise frem navlepiercingen med en kort magetopp, men buksene skulle også sitte så lavt på livet at g-strengen var synlig over buksekanten.

Vi gikk med topper som egentlig ikke var topper, men som heller kan beskrives som skjerf eller stoffbiter, gjerne trekantformede, som var knyttet rundt kroppen. De asymmetriske lengdene var også å se på kjoler, ofte brukt over jeansen. Og jeansen – den skulle enten være baggy eller bootcut, og ble holdt oppe med naglebelte eller et belte med en diger beltespenne.

Andre typiske 2000-tallsklær var joggedressene fra Juicy Couture som alle jentene drømte om, og UGGsene vi hadde på føttene. Det var trendy med print som var inspirert av tatoveringer, og Ed Hardy var det største merket. Du husker vel også Von Dutch-caps, den søte Paul Frank-apen og crocs-sandaler?

Inspirasjon til 2000-tallsklær

Dersom du noen gang blir invitert til en 2000-tallsfest og er på utkikk etter et ikonisk antrekk, kan du la deg inspirere av den gangen Britney og Justin Timberlake dukket opp på den røde løperen i denim fra topp til tå.

Du kan også kopiere en av Britneys andre uforglemmelige antrekk, eller gå for en look ala Christina eller Jennifer Lopez. Dette var også tiåret der Paris Hilton og Nicole Richie ofte figurerte foran kameraene, og det var på denne tiden vi først ble kjent med Kim Kardashian. De toppet gjerne antrekkene med et silkeskjerf rundt hodet, og absolutt alt skulle matche.

Men det var ikke bare motetabber som ble begått den gang. Vi lot oss også inspirere av Carrie Bradshaw og jentene i Sex og Singelliv, med mange antrekk som både passet inn i tiden og som kan funke den dag i dag.

Du velger selv om du vil droppe de tynne brynene, den mørke liplineren eller den lyse øyenskyggen – det er ikke alt fra 2000-tallsmoten vi trenger å ta med oss videre.

La gammelt bli nytt

Er du på jakt etter 2000-tallsklær kan det hende du finner noe bortgjemt innerst i skapet ditt, eller du kan ta en tur innom Fretex nettbutikk eller din nærmeste Fretexbutikk. Der kan det hende at du finner akkurat det du er på jakt etter, enten det er bootcut-jeans eller et fargerikt silkeskjerf.

Husk også at du kan finne plagg fra de aller fleste tidsperioder, om det så er elegante 50-tallsklær eller antrekk fra det fargerike 80-tallet.

 

 

Fant du det du lette etter?