www.fretex.no Fretex logo print

70-tallsklær du kan ha glede av

La deg inspirere av 70-talls klær blant utvalget hos Fretex
Enten du skal på temafest eller lar deg inspirere av det stilbevisste tiåret, kan du finne 70-talls klær blant secondhand-produktene hos Fretex.

70-tallet var rett og slett et episk tiår, og det er kanskje ikke så rart at dagens designere ser tilbake på akkurat det tiåret for inspirasjon. Disko, glamour, hippie og bohemsk er bare noen av stikkordene som kjennetegner de ulike stilene som representerte det glade 70-tallet.

Besøker du en av dine nærmeste Fretex-butikker, kan du finne plagg inspirert fra denne perioden, i tillegg til autentiske 70-talls klær og tilbehør. I Fretex-butikkene selges det som blir gitt i Fretexboksene, så vi kan ikke love deg et bestemt utvalg, men vi inviterer deg til skattejakt!

Slik får du stilen med 70-talls klær

Det finnes flere statement-plagg som oser av 70-tallet og som er gode klassikere å ha i garderoben. For både mannen og kvinnen var det populært med bukser med høyt liv og sleng, pologensere, samt store slag og overdimensjonerte lommer på jakkene. Du kan også se etter detaljer som pikékrage på topper, tykke skohæler og store solbriller. Andre elementer fra 70-tallet er frynser, heklede plagg, rysjer og broderier.

Noe av det som definerer 70-talls klær er klassiske høstfarger eller brente farger som sennepsgult og burgunder. Disse kombinert med lys eller mellomblå denim var en moteriktig kombinasjon den gang. Polyester var den store vinneren på materialfronten, men også semsket skinn, fløyel og denim var populært. Dette var også tiåret da både kjoler og topper med én skulder kom på markedet.

Platåsko hører til en 70-tallslook. Om de ikke er for høye, er platåskoene både enklere å gå i og mer behagelig på foten enn vanlig høyhælte sko.

Stilikoner i 70-talls klær

Det er mange stilikoner å hente inspirasjon til 70-talls klær fra. Tenk ABBA og Saturday Night Fever, Debbie Harry og Farah Fawcett.

For en avslappet, men samtidig glamorøs hverdagsstil med 70-talls klær kan du se etter florlette bluser, gjerne med en stor sløyfe i halsen. Slengbuksen er kanskje det ultimate plagget fra den tiden, gjerne over boots med tykke hæler. Sett prikken over i-en på antrekket med en bredbremmet hatt og topp det hele med myke bølger i håret. Da har du en ekte Charlie’s Angels look.

En mer romantisk stil får du ved å hente inspirasjon fra skuespilleren Ali MacGraw, som var selve definisjonen på 70-tallets bohemske glamour. Kombiner for eksempel løse og ledige topper med et midiskjørt og knehøye boots - et antrekk som fungerer i alle årstider.

Eller la deg inspirere av trendene som preget rockefestivalen Woodstock, og alle festivaler siden. Woodstock var en tredagers fest i New York 1969 der fred, musikk og kjærlighet ble feiret og satte blant annet hippiestilen på kartet - perfekt for deg som vil kle deg som et ekte blomsterbarn. Se blant annet etter lange, romantiske kjoler, plagg med blomster eller frynser.

70-tallet på detaljer

Vil du ta den helt ut med 70-talls klær, som for eksempel i en temafest, kan du lete etter plagg med paisley- og batikkmønster, og psykedeliske blandinger av sterke farger. Gå på jakt etter lange, hippie-inspirerte kaftaner à la Joni Mitchell eller både bukser og topper i glitrende paljetter som Cher.

Synes du det blir litt mye å ikle deg 70-talls klær fra topp til tå, kan du heller prøve å finne elementer som frynser eller heklede detaljer på tilbehør som sko, vesker eller smykker. Da blir det enklere å blande både gammelt og nytt for en helt unik stil.

Start jakten på autentiske eller inspirerende 70-talls klær i Fretex sin nettbutikk eller i en av butikkene.

 

 

Fant du det du lette etter?