www.fretex.no Fretex logo print

90-tallsklær er både elsket og hatet

cid-21 90-tallsklaer
Moten på 90-tallet er både elsket og hatet, men uansett hva du mener om tiåret så er det ingen tvil om at det inneholdt en rekke uforglemmelige trender. Dette kan du se etter hvis du vil kle deg i 90-tallet.

1990-tallet var tiåret som kunne by på en salig blanding av hip hop, grunge, ulike jentegrupper og sukkersøte boyband. Og når vi i dag tenker tilbake på klærne og antrekkene vi brukte på 90-tallet, så er det kanskje en del av oss som blir litt flaue. Derfor er det ekstra gøy å kle seg opp i 90-tallsklær, enten du er invitert til en skikkelig temafest eller er opptatt av nostalgi.

90-tallets inspirasjonskilder

For en autentisk 90-tallsstil kan du sjekke ut ulike stiler fra tv-serier som Seinfeld, Beverly Hills, Baywatch og Friends. Husker du da sistnevnte førte til at «alle» jenter skulle klippe seg som Jennifer Anistons karakter Rachel?

Herrer kan enkelt la seg inspirere av Will Smith i Fresh Prince of Bel Air, med sine enorme, fargerike mønstre og baggy bukser, eller Kurt Cobains grunge-stil med t-skjorte, slitte jeans og flanellskjorte. Striper i håret og piggsveis var populært, det samme som midtskill og halvlang lugg ala Nick Carter i Backstreet Boys. Det var også på denne tiden vi ble kjent med Leonardo DiCaprio, som ikke bare hang på veggen i de fleste jenterom, men som også ble et stilikon for gutta.

Flere av 90-tallets stilikoner

Clueless er kanskje den ultimate inspirasjonsfilmen fra 90-tallet, fullt av klær og trender fra tiåret, enten du vil gå for et helrosa antrekk eller skoleuniform. Miniskjørt med eller uten ruter, knehøye strømper og cardigan er bare noe av det du trenger for å se ut som om du kommer rett fra den populære filmen.

Du kan også la deg inspirere av Spice Girls – og dersom du vokste opp på 90-tallet vet du sikkert allerede hvilken av krydderjentene du vil være? Popgruppen bidro blant annet til å gjøre musefletter og sko med skyhøye plattformsåler populært.

Sjekk også ut Destiny’s Child sine matchende antrekk eller TLC, som alltid koordinerte klærne – enten det var denim spraylakkert med neonfarger, magetopper, blanke stoffer i sterke farger eller baggy bukser. Grunge-stilen får du enkelt ved å kopiere Courtney Love eller Gwen Stefani.

Få en gjennomført stil

For mange er stilen på 90-tallet synonymt med dårlig smak, tribal-tatoveringer, piercinger i ansiktet eller i navlen og lipliner som var minst fem nyanser mørkere enn leppestiften. Leppene skulle også være så glossy som mulig, brynene kun syltynne streker og øyesminken besto ofte av hvit eller lys lilla skygge. En god dose glitter på kroppen var også trendy.

Vi kan i tillegg nevne chokers rundt halsen, brede striper i håret, korte magetopper, lave jeans og store ringer i ørene. Dr Martens, Converse, Birkenstocks, og Buffalo-sko var populært å ha på føttene.

Det er mye av 90-tallsmoten vi aldri trodde vi skulle se igjen, men det er også mye som har kommet tilbake den dag i dag. Derfor kan vi fremdeles gå med 90-tallsklær, men heldigvis i en oppdatert versjon. En slip dress, eller underkjole på godt norsk, er et typisk eksempel. Tar du en t-skjorte under, slenger på en choker og kraftige støvler, så har du et komplett 90-tallsantrekk.

Her finner du 90-tallsklærne

Oppdatert eller ei, så har du helt sikkert en del 90-tallsklær i garderoben din allerede. Er du på jakt etter flere unike plagg fra epoken, kan du være heldig å finne dette hos Fretex netbutikk.
Enten du vil kle deg opp i det som var din favorittstil den gangen eller du kanskje skal kle deg som favorittkjendisen – ta turen innom din nærmeste Fretexbutikk og se hva du finner.

 

 

Fant du det du lette etter?