www.fretex.no Fretex logo print

Klassikerne i garderoben

Fantastiske festkjoler og tilbehør finner du second hand hos Fretex.
Tidløse klassikere som løser enhver kleskrise er gjenbruk på sitt beste.

Du har skapet fullt av klær, men ingenting å ha på deg. Høres det kjent ut? Dette er et typisk problem blant kvinner og menn i hele vårt langstrakte land. Løsningen kan være enkel - med udødelige klassikere tilgjengelig i garderoben kan du løse de fleste kleskriser som måtte oppstå.

Det enkle er ofte det beste, og det er nettopp det som kjennetegner klassikerne - pene plagg som nesten aldri går av moten. Se etter plagg med rene, enkle snitt og en god passform, for da er det større sjanse for at du kan ta det frem igjen år etter år.

Klassikere for kvinner og menn

Det er mange eksempler på plagg som kan tas frem hver gang du ikke vet hva du skal kle på deg. Her er noen klassikere alle bør ha i skapet:

  • skinnjakke
  • blazer
  • skjorter
  • jeans
  • sorte bukser
  • for kvinnen - den lille sorte

Fordelen med slike basisplagg, er at de har utallige bruksmuligheter, kan kombineres med det meste og kan enkelt pyntes opp eller ned.

Den hvite skjorten er en tidløs klassiker som alltid vil være moteriktig. Ellers er skjorter i ulike varianter og farger alltid et stilsikkert valg - det samme gjelder rutete skjorter. Kanskje finner du en vintage skjorte i god kvalitet med detaljer fra en annen tidsperiode eller en med retroinspirert print? Også klassikerne kan lekes med!

Smarte basisplagg

Alle stilbevisste kvinner og menn bør ha minst ett par jeans som sitter som et skudd. En mørk variant er litt mer anvendelig enn lyse, så se gjerne etter sorte. Ulike denimplagg er vinnere som stadig kommer tilbake i trendbildet, så her er ofte utvalget på stativene stort.

Andre klassikere som aldri går av moten er plagg i både vanlig og semsket skinn. En minimalistisk hvit t-skjorte i god kvalitet passer til alt, det samme gjør en figursydd sort blazer som for eksempel pynter opp den enkle t-skjorten. Du også sprite opp med en blazer i en sterk farge. Vil du ha en jakke som er avslappet og elegant på samme tid, se etter en klassisk trenchcoat. Beige og svart er varige farger uansett hva som rører seg i motebildet.

Klassikere til flere anledninger

For kvinner er kanskje garderobens aller viktigste tilskudd den lille sorte kjolen. Den redder enhver kleskrise - men om sommeren er i tillegg den lille hvite en sikker vinner. Kjolen kan vel så gjerne være i en annen farge, så lenge den sitter perfekt på.

Blyantskjørt, stripete gensere og en herreinspirert dressbukse er andre klassikere det vil lønne seg å ha tilgjengelig. Alle jenter bør ha i hvert fall ett par pumps som de klarer å gå i. Ankelhøye boots er en annen skoklassiker som passer til de fleste antrekk.

Menn bør eie minst én dress til spesielle anledninger og er du heldig, kan du finne flotte, skreddersydde dresser i god kvalitet fra kjente merkevarer. Chinos og en finbukse som kan brukes til hverdags, er i også et must.

Secondhand-klassikere er ivaretatt for at du skal kunne bruke det én gang til og du finner et stort utvalg i din nærmeste Fretexbutikk.

 

 

Fant du det du lette etter?