www.fretex.no Fretex logo print

Kostymer

butikk varer interiør hatt klær
Bli festens midtpunkt ved å sette sammen kule kostymer av second hand-klær.

Flott kostyme sammensatt av brukte klær

Blir du invitert til en temafest som krever et spesielt kostyme, kan kreativiteten plutselig settes på prøve. Hva skal du kle deg ut som og hvor finner du det? Gå for second hand! Hos Fretex finner du kanskje ikke ferdige kostymer, men nok av plagg som gjør det enklere for deg å sette sammen et kostyme på egen hånd.

Ved å handle brukt kan du i tillegg spare penger - for det kan bli rimeligere enn å kjøpe et ferdig kostyme i en butikk som har spesialisert seg på dette. Handler du second hand betyr det også at du kan finne noe du faktisk kan bruke senere. Kombinerer du det med andre plagg du allerede har, vil du plutselig ha flere antrekk i garderoben. En vinn-vinn-situasjon!

Kostymer du setter sammen selv

Uansett om du skal på 50-tallsfest eller kle deg ut som din favorittkarakter fra en film, kan du sette sammen mange spennende kostymer med forskjellige bruktfunn. Det beste er at utvalget hos Fretex alltid er variert og du kan finne klær som vil passe til de aller fleste temafester.

Skal du for eksempel på cowboy-fest eller bare vil kle deg ut som en? Det er ikke sikkert du trenger å lete lenge etter elementer som en rød-rutete skjorte, denimshorts, lyse jeans og et skinnbelte med en kul detalj. Kanskje du også finner hatten som passer til? Alle disse plaggene kan du til og med få bruk for senere.

Er du heldig, får du tak i et fantastisk vintagekupp med en kjole fra det ekte 1920-tallet du kan svinge deg rundt i. Med et hårbånd og fjær er du klar for en ordentlig flapper-fest. Har du en fjærbolero i tillegg, setter du prikken over i-en.

Inspirasjon til kostymer

Kostymer trenger ikke være kompliserte, det er mange som er veldig enkle å sette sammen. Her har du noen tips til inspirasjon:

  • Slengbukser og noe med frynser gjør at du blir som tatt rett ut av hippie-tidens Woodstock

  • En rutete skjorte, tversoversløyfe og briller er det du trenger for å kle deg som en stereotypisk nerd. Ekstra detaljer som teip på brillene, en penn og kalkulator i lommen gjør looken komplett

  • Tenk 80-tallet med plagg i neonfarger, leggvarmere og store skulderputer. Eller ta den helt ut med puddelrock-stilen toppet med en lodden puddelsveis

  • Med militærgrønn buksedress og pilotbriller kan du for eksempel utgi deg for å være Tom Cruise i Top Gun

  • Gå for rysjer, volanger og blonder for et viktoriansk antrekk eller kombiner det med elementer som får det til å se ut som et piratkostyme

  • En nydelig kimono med asiatisk broderi forvandler deg raskt til en geisha. Da mangler du kun sminke til ansiktet

  • Kommer du over en Hawaii-skjorte, kan du være utkledd som turist og klar til både grillparty og sommerfest

Kostymer til Halloween

En tur til Fretex kan også være smart i forkant av Halloween. Skal du sminke deg i ekte Halloween-stil med effekter som kanskje ikke er så lett å vaske vekk, kan det være kjekt med et plagg du ikke er redd skal bli ødelagt og som du heller ikke har betalt så mye for.

Når det gjelder kostymer er det bare fantasien som setter grenser og du finner masse  inspirasjon blant stativene og hyllene hos Fretex.

Ta turen innom din nærmeste Fretexbutikk og se hvilke kostymer du finner!

 

 

Fant du det du lette etter?