www.fretex.no Fretex logo print

Merkevarer du kan nyte hele livet

Dame med rosa kjole og sort veske
Finn unike plagg, vesker og annet tilbehør fra både eksklusive og rimelige merkevarer blant secondhand-utvalget hos Fretex.

Å jakte etter store og sjeldne skatter blant stativer og hyller fylt med second hand er både gøy og spennende. Er du virkelig heldig kan du til og med finne eksklusive merkevarer fra ulike designere til en overkommelig pris. Hva er vel bedre enn et skikkelig kupp som i tillegg er snilt mot lommeboken?

Uansett om det er vintage, retro eller klassikere du er på jakt etter, kan du få tak i klær og tilbehør fra ulike merkevarer hos din nærmeste Fretexbutikk. Det som noen andre er lei, blir nemlig en helt ny skatt for deg og din garderobe.

Eksklusive merkevarer

Er du på jakt etter noe fra en spesiell merkevare, er det stor sjanse for at du kan finne det. Drømmer du om en kjole fra Dior, den klassiske vesken Chanel 2.55 eller en enkel t-skjorte fra samme merke?

Uansett om det er et smykke eller solbriller fra Céline, skinnboots fra Alexander Wang eller et perfekt bohemsk plagg fra Isabel Marant, så kan det hende du snubler over akkurat det du leter etter - som trenger en ny eier og et nytt hjem.

Selv om det kan ta tid før du finner det du ser etter, blir gleden og gevinsten desto enda større når jakten endelig er over. Den som leter, finner!

Fretex selger ikke replika

Vi har strenge rutiner som skal hindre at kopi-varer kommer til salgs i Fretexbutikkene. Tydelige kopier og varer vi mistenker kan være kopier, blir plukket ut.  Disse varene blir nøye vurdert og de fleste kopiene blir destruert ved at de klippes i stykker og går til materialgjenvinning eller energigjenvinning.

Noen varer ble solgt videre uten det falske merket. Dette har spesielt blitt gjort med vinterjakker. Valgene om å beholde plaggene i sirkulasjon uten merke er gjort ut fra en vurdering av at det ikke er bærekraftig å destruere en jakke av god kvalitet. Den bør gå til gjenbruk.

Fretex kan ikke garantere at alle varer som selges i butikkene er ekte, men det gjøres en stor innsats på dette området.

Årlig blir omlag 800 plagg, 500 vesker og 5o belter og sko destruert i avdelingen i Oslo.

Merkevarer med god kvalitet

Noen eksklusive merkevarer som det vil være verdt å holde øynene åpne for når du handler second hand, er for eksempel Chanel, Gucci, YSL og Dior. Felles for disse store merkevarene er at de er evigvarende, klassiske og derfor noe du kan nyte resten av livet.

Luksusklær er, brukt eller ei, ofte produsert i fine materialer som ekte ull, silke og skinn og holder seg fine i mange år fremover. De utgjør derfor et sjeldent kupp du umulig kan se bort fra. Når du først snubler over noe fra en kjent merkevare er du nesten nødt til å sikre deg plagget eller gjenstanden med en gang du er der - for hver ting er unik - og neste gang du stikker innom er det garantert borte.

Du kan også kommer over unike designerplagg fra mindre kjente merkevarer, men som ikke er desto mindre fantastiske ting i god kvalitet.

På Fretex blir utvalget fornyet ganske ofte, noe som gjør jakten etter de spesielle godbitene ekstra spennende. Et godt tips er å besøke butikken med jevne mellomrom, slik at du reduserer sjansen for å gå glipp av de aller beste kuppene.

Variert utvalg

For noen er det aller gjeveste å finne plagg fra kjente merkevarer i ekte vintage - som for eksempel fra begynnelsen av 1900-tallet. Bruktshopping trenger likevel ikke bety at du kun får tak i klær og tilbehør som er flere tiår gamle, for du kan like gjerne finne designerklær som ble produsert for bare noen sesonger siden. Og det er ikke bare eksklusive merkevarer fra high end-designere du kan finne når du handler second hand.

Hva med en kul bomberjakke fra Adidas, en regnjakke fra Helly Hansen eller en klassisk 501-jeans fra Levi’s? Blant utvalget på kleshengerne i alle Fretex-butikkene finner du i tillegg rimeligere merkevarer fra kjedebutikkene - som også er pent brukt og som trenger en ny eier som vil verdsette plagget.

Gå på jakt etter merkevarer hos Fretex og gjør både miljøet og lommeboken din en tjeneste.

 

 

Fant du det du lette etter?