www.fretex.no Fretex logo print

Sy-om-prosjekter gir nytt liv til gamle klær

Fretex---Sy-om-prosjekter
Skaff deg en garderobe som både er miljøvennlig og unik, ved å forvandle brukte klær til sy-om-prosjekter.

Gjenbruk har økt kraftig i popularitet, og de siste årene har det i tillegg blitt trendy å redesigne brukte klær. Vet du at betegnelsen på brukte klær som er blitt sydd om og redesignet er «third hand»?

Med en liten oppdatering og oppfriskning kan gamle plagg kan bli som nye. Sy-om-prosjekter er perfekt for deg som er miljøbevisst, ikke vil gå med det alle andre har eller er opptatt av begge deler.

Fretex har et stort utvalg secondhand-klær som du kan fornye, tilpasse og sy om slik at det passer akkurat din passform eller din unike stil. Bedre for både lommeboken og miljøet er det også!

Redesign med sy-om-prosjekter

Redesign er i vinden som aldri før - mye takket være Jenny Skavlan og hennes sy-om-prosjekter. La deg inspirere av henne og andre som bruker kreativiteten og tenker nytt. Et enkelt søk på nettet gir deg utallige oppskrifter og fremgangsmåter - utvalget er enormt. Uansett om du er en designerspire eller ikke, er det mye du kan lage selv, og vanskelig trenger det heller ikke være.

Begynn med å lære deg å se potensiale til ulike plagg. Hva kan gjøres om, hvordan kan det oppdateres og hvordan tilpasses deg bedre? Finner du et plagg med et mønster eller en farge du faller for, bør du kjøpe det. Passformen kan du nemlig gjøre noe med. En kjole kan for eksempel sys om til et skjørt, en skjorte kan få ny krage, og kule detaljer fra en sliten jakke kan pynte opp en enkel t-skjorte.

Ta gjerne plagget med deg inn i et prøverom, slik at du får en mer nøytral bakgrunn og ikke har så mye rundt som distraherer deg. Da gir du seg selv et bedre utgangspunkt for å kunne se hva du kan gjøre med plagget.

Inspirasjon til sy-om-prosjekter

Er du utstyrt med sprettekniv, saks, nål og tråd i riktig farge kommer du langt. Skal du begi deg ut på større sy-om-prosjekter, vil du trenge en symaskin. Hvis du ikke eier en selv, har du muligens tilgang på en du kan låne? Selv om du er nybegynner på symaskinen er det bare å huske at alt kan læres og at øvelse gjør mester.

Detaljer som unike knapper, glidelåser og stener kan enkelt overføres til et annet plagg for å tilføre særpreg. En gammel, brodert duk kan til og med transformeres til et fint skjørt. Kanskje finner du noe som er heklet eller i lekkert blondestoff? Dette er supert til å bruke som detaljer til topper og kjoler - perfekt til en bohemsk stil om sommeren.

La deg også inspirere av trendene i motebildet akkurat nå. Uansett om det er frynser, rysjer eller andre detaljer du har falt for, er dette enkle ting å fikse selv. En ny krage eller påsydde perler kan piffe opp en helt enkel hvit skjorte, og blir du lei kan det tas av igjen. Du har kanskje allerede noe i ditt eget klesskap som du kan kombinere med nye gjenbrukskjøp?

Gjør det selv

Når du først får det til og kan kjenne på mestringsfølelsen, blir du garantert hekta på sy-om-prosjekter. Det beste er det at du får plagg som er unike - designet og produsert av deg selv.

Let etter ditt neste sy-om-prosjekt i din nærmeste Fretexbutikk.

 

 

Fant du det du lette etter?