www.fretex.no Fretex logo print

Fretex selger på kommisjon

cid-28 gavekort
Fretex selger på kommisjons i butikken Fretex Arkivet Universitetsgaten i Oslo. Konseptet heter Pre-loved by Fretex.

Med kommisjonssalg kan du både tjene litt selv og støtte en god sak. I konseptet - Pre-loved by Fretex - splitter giveren/selgeren og Fretex på inntekten med 50 prosent til hver.

Hvis du selger noe hos Fretex på denne måten får du selv en del av salgssummen, du bidrar til et bedre miljø gjennom gjenbruk, i tillegg bidrar du også til Frelsesarmeens sosiale arbeid for dem i samfunnet som trenger det mest.

Hvorfor driver Fretex med kommisjonssalg?

Kundene til Fretex er ofte på jakt etter kvalitetsvarer og merker som butikkene har et begrenset utvalg av. Vi ønsker å levere det kundene etterspør og konseptet Pre-loved by Fretex kan bidra til at sortimentet blir mer slik som kundene ønsker.

- Fretex opplever stor giverglede. Gavene som gis i Fretexboksene, via andre butikker eller i Fretexposen på Posten er vi svært takknemlige for. Samtidig så forstår vi at noen givere ønsker å sitte igjen med deler av verdien for skattene de har i skapet. Som selger slipper du å følge opp salget. Fretex tar seg av eksponering, håndtering av kunder og gjennomfører salget. Enklere blir det ikke!, sier Kristin Hareide som er kjedeleder i Fretex.

Med kommisjonssalg ønsker Fretex å møte både givers og kundes ønske, samtidig som det bidrar til mer gjenbruk og midler til Frelsesarmeens sosiale arbeid blant rusmisbrukere, barnefamilier og andre som har det vanskelig.

Hva kan selges via Pre-loved by Fretex?

Typiske plagg som kundene etterspør er merkevarer, eksklusive og unike varer i god kvalitet som silke, ull, kasjmir, dun. Vintage, limited edition eller dyrere merketøy. Felles for varene som selges via kommisjon er at de har god kvalitet og at de er i sesong. Fretex ønsker:

 • dame- og herretøy
 • sko
 • vesker
 • accessoirer

Hvordan fungerer salg via Pre-loved by Fretex?

 1. Send mail med bilde av produktet hvor merket/tag synes for vurdering til Birgitte Glette i Fretex Arkivet Universitetsgaten, så avtaler dere et møte.
 2. Ansatte i butikken vil vurdere om Fretex kan selge varene for deg gjennom Pre-loved by Fretex.
 3. Hvis Fretex kan selge varene blir du og den ansatte enige om utsalgspris.
 4. Fretex og du som kommisjonseier inngår en kontrakt med følgende vilkår:
  • Kommisjonseier garanterer at varene som godkjennes for kommisjonssalg er ekte og originale som vist på varen.
  • Varer som godkjennes for kommisjon legges ut for salg i 60 dager.
  • Etter 30 dager har Fretex rett til å redusere salgsprisen med 25 prosent, etter 45 dager med 50 prosent.
  • Når varen selges mottar kommisjonseier 50 prosent av endelig utsalgspris. Betaling for solgte varer skjer månedlig.
  • Dersom varen ikke selges i løpet av 60-dagers perioden, har kommisjonseier 7 dager på å hente usolgte varer. Etter denne 7-dagers perioden blir alle usolgte varer Fretex' sin eiendom.
  • Kommisjonseier beholder all risiko for kommisjonsvarene, Fretex kan ikke holdes ansvarlig for ektheten av varene eller for tyveri mens varene er i deres besittelse.
  • Dersom det viser seg at en eller flere varer ikke er ekte, forplikter kommisjonseier seg til å tilbakebetale utbetalt beløp for varen til Fretex.

Les mer om Pre-loved by Fretex i Min Mote

 

 

Fant du det du lette etter?