www.fretex.no Fretex logo print

Fretex ønsker å få mer klær i Oslo

Fretex innsamlingsboks i miljø
Mange av Frelsesarmeens tøybokser i Oslo er fjernet, men Fretex ønsker fortsatt å få det du har til overs.

Klær og tilbehør som Oslofolk gir til gjenbruk er viktig for å kunne drive Frelsesarmeens sosiale arbeid. Gavene deles ut og inntekten fra bruktsalget bidrar til å finansiere viktig arbeid for mennesker som opplever at livet er vanskelig.

-I fjor gikk nesten 23 millioner kroner fra bruktinntektene i Fretex til sosiale formål. Det er gavene i tøyboksene som muliggjør disse bidragene, sier Kristin Hareide i Fretex.

Sorteringsanlegg og mange Fretexbutikker i Oslo gir kortreist gjenbruk

Fretex er eneste tøyinnsamler med sorteringsanlegg i Norge. På Alnabru jobber det mange med å ta imot og sortere til utdeling og videre salg. Over 300 mennesker jobber med miljøaktiviteter i Fretex, og de er dermed en del av den «grønne» varehandelen.

For miljøet er det viktig at det som allerede er produsert, blir brukt så lenge som mulig. Målet til Fretex er derfor å gjøre det enkelt og hyggelig å handle brukt. I Oslo er det seks Fretexbutikker. De som ikke er vant til å handle i bruktbutikker, oppfordres til å besøke en byens Fretex Arkivet-butikker.

Tøyboksene på nye adresser

-Hvis Fretex skulle fortsette å ha tøybokser på kommunens gjenvinningsstasjoner i Oslo, ble det stilt krav til at vi også måtte ta imot tekstilavfall. Slikt avfall må håndteres på en annen måte enn det vi har ressurser og kompetanse til, forklarer Hareide.

Fretex ber om klær og tilbehør som er helt, rent og tørt. Jo mer Fretex mottar til gjenbruk, jo bedre for miljøet og for Frelsesarmeens sosiale arbeid.

-Vi vil takke alle givere og håper at de finner de nye plasseringene til Fretex-boksene i Oslo. De kan også levere det de har til overs i Fretexposen på Posten eller i en av våre butikker, avslutter Hareide.

Her er en oversikt over Fretex sine tøybokser i Oslo

 

 

Fant du det du lette etter?