www.fretex.no Fretex logo print

#12 Ansvarlig forbruk og produksjon

M+Ñl-12-RGB
Gjenbruk bidrar til å redusere behovet for nye varer og er derfor et av tiltakene for å nå det tolvte bærekraftsmålet.

Hvordan få et mer bærekraftig forbruk?

Vi kan alle gjøre små og store valg som bidrar til et mer bærekraftig forbruk.

  • Ikke kjøp ting du ikke trenger. Fretex tar årlig imot 20 000 tonn tekstiler. En del av disse klærne er aldri brukt. Vi vet ikke hva historien bak plaggene er, men kanskje handler det om impulskjøp, gaver som ikke falt i smak eller noe som "var så billig at jeg bare måtte kjøpe det". For miljøet er ingen varer billige.
  • Bruk det du har lenge. Kanskje finner du noe langt bak i skapet som kan oppleves som litt "nytt"? Kanskje kan du bytte noen plagg med en venn?
  • Gi det du ikke trenger til gjenbruk og gjerne til Fretex. Gavene som Fretex mottar bidrar både til et bedre miljø og til Frelsesarmeens sosiale arbeid. Årlig går ca 30 millioner kroner fra bruktsalget til sosiale formål i regi av Frelsesarmeen.
  • Når du trenger noe nytt, velg brukt! I bruktbutikkene til Fretex kan du gå på skattejakt og finne merkevarer til gode priser. Fretex gjør også gjenbruk tilgjengelig via e-handelsplattform.
Velkommen til Fretex
Velkommen til Fretex

Vi har ideer og forslag til hvordan du kan lage noe nytt av noe som allerede er brukt.

«Bærekraftig forbruk og produksjon handler om å gjøre mer for mindre ressurser. Bærekraftigproduksjon innebærer å minske ressursbruk, miljøødeleggelse og klimagassutslipp når en lager en vare. På sikt vil dette før til økonomisk vekst, begrense klimaendringer og øke livskvaliteten til mennesker på jorda. For å presse bedrifter til å produsere bærekraftig kan staten blant annet innføre lover og avgifter, og investere i miljøvennlig teknologi. I dag forbruker vi mer enn hva som er miljømessig bærekraftig. For å sikre gode levekår for nåværende og framtidige generasjoner må også hver enkelt forbruker endre livsstil.» Kilde: www.fn.no

Fretex er med i Etisk Handel Norge for å være med å bidra til mer ansvarlig forbruk og produksjon.

Her kan du lese mer om Frelsesarmeens arbeid med bærekraftsmålene.

 

 

Fant du det du lette etter?