www.fretex.no Fretex logo print

Kom i gang med gjenbruk

Fretex-2
Er du en av dem som ønsker mer gjenbruk i hverdagen, men synes det er litt vanskelig å vite hva du konkret kan gjøre? Her får du noen tips.

Lurer du på hvordan du skal introdusere mer gjenbruk i hverdagen? Les våre tips her.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe

De ivrigste ambassadørene for gjenbruk kan gi inntrykk av at livsstilen må legges helt om for å leve mer bærekraftig. Selv om de har funnet sin måte å leve på, kan det hende at din vei til mer gjenbruk er litt annerledes. Våre viktigste tips er:

Ha et bevisst forhold til hva du kjøper

Før du handler, så tenk gjennom om dette er noe du trenger og om det er noe du kommer til å ha glede av lenge. Hvis svarene på de spørsmålene er nei, så kan du spare både lommeboka og miljøet ved ikke å handle. Gode tilbud kan være fristende, men bomkjøp eller kjøp av noe som sjelden blir brukt er det lurt å unngå. Selv om Fretex heier på gjenbruk, så er vi først og fremst opptatt av å ta vare på kloden vår og det gjør vi blant annet ved å kjøpe mindre nytt.

Ta godt vare på det du eier

Det beste for miljøet er at du gjenbruker dine egne klær og ting så lenge som mulig. Heng klærne opp og brett dem sammen i skapet. Fjern flekker med en gang de oppstår. Du trenger nødvendigvis ikke å vaske hele plagget. Det som ikke trenger vask kan luftes. Velg miljøvennlig, også når du vasker klær.

Ha oversikt over hva du har i skapene dine. Mange blir overrasket når de rydder, for de finner plagg de hadde «glemt».

Velg gjenbruk når du skal ha noe nytt!

Fretex og andre bruktbutikker er skattekister. Du må kanskje bruke litt tid på å finne akkurat det du er ute etter, men du kan finne unike plagg og ting. Du betaler mindre enn for nye varer, samtidig som du vet at gjenbruk er bra for miljøet.

Fortell andre at du velger gjenbruk!

Jo flere som snakker om plaggene de fant hos Fretex, skjorta de endte opp med etter en byttekveld og lignende, jo mer alminnelig blir gjenbruk. Vær med og vis andre at gjenbruk er smart, fint og et godt miljøvalg!

 

 

Fant du det du lette etter?