www.fretex.no Fretex logo print

På tide å skifte jobb?

Føler du at du har havnet på feil hylle i arbeidslivet – at det ikke finnes flere muligheter der du er, eller at hyllen er mye mindre trivelig nå enn den var da du landet på den? Da er det kanskje på tide å skifte jobb.

Arbeidslivet endrer seg i stadig høyere tempo. Jobber hvor det alltid var behov for flere eksisterer ikke lenger. Bedrifter med røtter fra 1800-tallet er borte, kjøpt opp og fusjonert med andre, og de leverer helt andre produkter eller tjenester enn de gjorde for bare 20 år siden.

Omstilling er regelen – ikke unntaket

Har du jobbet en stund i samme virksomhet, har du sikkert allerede vært med på en eller flere store og små endringer i arbeidsforholdet ditt. Du har også sannsynligvis fått nye måter å løse utfordringene på, nye verktøy, nye oppgaver og nye kollegaer.

For noen er omstillinger forfriskende og inspirerende. For andre er de stadig mer slitsomme. Prestasjonskravene blir en byrde. Omorganiseringer og nedbemanninger kan medføre at ansatte begynner å føle at det er vanskelig å henge med i svingene. Frykten for at de kanskje går ut på dato kan komme snikende. Og med den kommer gjerne spørsmålet om det er på tide å bytte jobb.

Sjekklisten

Har du begynt å lure på om jobben du har i dag fortsatt er riktig for deg, kan det være en idé å se deg i speilet og stille deg selv noen kritiske spørsmål:

  • Hvorfor går jeg på jobben hver dag?
  • Gruer eller gleder jeg meg til å starte hver morgen?
  • Når uken er omme, er jeg fornøyd med det jeg har gjort og opplevd siden mandag morgen?
  • Er det noe spesielt jeg ikke trives med i løpet av arbeidsdagen?
  • Er det noe annet jeg kan gjøre på arbeidsplassen som jeg vil trives bedre med?
  • Vil jeg trives bedre med å gjøre det samme hos en annen arbeidsgiver, eller må jeg jobbe med noe helt annet for å glede meg til å starte hver morgen?

Gir de ærlige svarene deg en følelse av at du er moden for å skifte jobb, er neste steg å vurdere hva som må til for å få et arbeidsforhold som passer deg bedre. Noen ser raskt andre muligheter. Andre kan ha nytte av å diskutere med andre, eller få råd i form av karriereveiledning.

Uansett er det ikke dumt å gå gjennom sjekklisten med jevne mellomrom, selv om du har det greit nok i dag. For det er alltid hyggeligere å si opp jobben fordi du vil til nye utfordringer, i stedet for å rømme fra de du har.

 

 

Fant du det du lette etter?