www.fretex.no Fretex logo print

Nostalginotisbok

Produkt Nostalginotis

Nostalginotisen er en helt spesiell notisblokk. Den er laget av gamle bøker som vi ikke får solgt i Fretex-butikkene. Det kan for eksempel være bøker som Bobsey-barna, Frøken Detektiv eller Hardy-guttene. De unge i dag velger ikke disse bøkene, men for foreldregenerasjonen vekker bøkene noen gode og litt nostalgiske følelser.

Bøkene lages av jobbsøkere ved vår avdeling i Malvik. Arbeidet gir tilhørighet, mening og mestring til mennesker med uførepensjon.

I nostalginotisen har vi tatt ut innmaten og erstattet disse sidene med blanke ark, og dermed lagd en ny notisbok. Nostalginotisen fås med og uten linjer, og leveres med magebelte.

Nostalginotisboken selges i våre Fretex-butikker. Den kan også bestilles som bedriftsgaver. Ta kontakt med vårt kundesenter.

Slik lager du din egen nostalginotisbok:

Dette trenger du:

 • Notisbok/blokk med spiralrygg, ca 2 til 3,5 cm tykkelse. Om du har funnet en bokperm allerede må du ta den med til butikken å se hvilken notisblokk som passer i høyden tykkelse og bredde.
 • Bokperm. Sjekk ryggen om den tåler å bli vridd/dratt i. Husk at det skal brukes til notisbøker, opp og ned av vesker/bager. Må tåle litt.
 • klebepapir i A4. vi har brukt "Blockout shipping labels". (Kontroller at bokpermen utslått ikke er bredere enn klebepapiret).
 • 3M byggteip
 • Skjærbrett med kniv.
 • Tapetknive
 • Linjal
 • Dobbeltsidig teip

Arbeidsgang:

 1. Skjær ut bokpapiret. Renskjær bokpermen i ryggen. Bruk tapetkniv eller saks til renskjæring. Ved bruk av kniv, så hold kniven på skrå fra boken så ikke ryggen også skjæres opp. Hvis kniven ”lugger” så er den for sløv.
 2. Forsterk ryggen med bred teip (byggteip/tøyteip).
 3. Mål og klipp/skjær til selvklebende ark til innsiden. Print et mønster eller bilde på det selvklebende arket.
 4. Dytt arket godt ned i ryggen, slik at du ser hvor mye ekstra papir det går med til folden.
 5. Lim inn selvklebende mønsterark NB: Her er det viktig å klemme mønsterarket godt ned i bokryggen. Ikke ta av hele beskyttelsepapiret på limsiden med en gang. Legg boka på høykant og start med kortsiden. Skyv limbeskyttelsen av, mens du glatter ut og dytter godt inn i første side av bokryggen, gni godt over mot ryggen og den andre siden. (Hvis du ikke dytter nok slakk ned i bokryggen, så vil innsiden bli for stram og sprekke om boka blir åpnet hardt.
 6. Plasser blokken. Lukk boken og sjekk at den går igjen, at ikke spiralen ligger for langt framme.
 7. Lim blokken in med dobbeltsidig teip.

Design: Magny Tjelta, 2010

 

 

Fant du det du lette etter?