www.fretex.no Fretex logo print

Olabuksesløyfe

Tversover av brukte jeans
Skill deg ut med en kul olabuksesløyfe

Tversoversløyfe, flue, propell, tversover eller bare sløyfe – kjært barn har mange navn. Dersom du ikke allerede har et forhold til slipsets kule fetter, er det ingen grunn til å vente. En tversoversløyfe er et elegant og stilsikkert innslag i enhver herregarderobe, og ekstra kult er det med et som er redesignet av gamle olabukser.

Denim i seg selv er en udødelig trend og kan styles til så og si alt, og med en olabuksesløyfe kan du tilføre antrekket ditt et eget særpreg. Ekstra kult er det dersom du er den eneste i vennegjengen med akkurat den olabuksesløyfen. Ulike farger og sjatteringer i olabuksene gjør nemlig at hver eneste tversoversløyfe fra Fretex blir helt unik.

Olabuksetversover fra Fretex
Foto: Vegard Hartmann

Slik lager vi olabuksesløyfene

Hvert år selges det 1,3 milliarder nye jeans, og i snitt eier vi syv par jeans hver. Visste du at det å produsere ett par jeans i konvensjonell bomull krever nærmere 8000 liter vann? Det tilsvarer så mye som en måneds vannforbruk til en norsk familie på fire personer!

Lag din egen tversover
Lag din egen tversover

Arbeidsgang tversover

Tversoversløyfe til flere anledninger

Du forbinder kanskje en tversoversløyfe med litt mer pyntede og formelle anledninger? Selv om den er litt mer høytidelig enn slipset kan sløyfen gjøres mer rocka, slik at du ikke trenger å la den ligge til smokingen skal frem – den kan nemlig også brukes til hverdags. Og særlig når den er i et så avslappet materiale som denim. Kombiner for eksempel en hvit skjorte med olabuksesløyfen og en skinnjakke over for et røft uttrykk.

Vi feirer både gjenbruk og originalitet her hos Fretex, og med en olabuksesløyfe kan du skille deg ut – med ekstra god samvittighet.

Olabuksetversover fra Fretex Redesign

Foto: Vegard Hartmann

 

 

Fant du det du lette etter?