www.fretex.no

Gjenbruk i koronaens tid

Levi's denimjakke herre til 349 kroner
Flere nettsteder kommer med tips om hva en kan finne på nå som mange tilbringer mer tid hjemme. Et av tipsene er å rydde i skuffer og skap.

I disse dager er noen svært bekymret for helse og økonomi, mens andre ikke er det. Noen ser muligheter, mens andre ikke gjør det. Noen har det mer travelt enn noen gang, mens andre strever med å få tiden til å gå. Å snakke om gjenbruk kan virke rart for noen nå, mens det er for andre er relevant. Vi i Fretex vil ta et samfunnsansvar  for gjenbruk i koronaens tid.

For å bidra til å hindre smittespredning har Fretex valgt å stenge butikker og gavemottak der mange mennesker møtes.  Til tross for disse tiltakene drives gjenbruksaktiviteten fortsatt på et minimumsnivå ved at Fretexboksene tømmes og at nettbutikken er åpen.

Du kan gi i Fretexboksene og på Posten

Fretex har innført nye rutiner for smittevern for de som jobber med transport og håndtering av gavene. Hvis du har ryddet og har poser som du ønsker å gi til Fretex er vi takknemlig for gavene. Du kan velge om du vil oppbevare posene hjemme og levere dem når denne spesielle situasjonen er over, eller du kan legge posene i en Fretexboks eller sende dem med Fretexposen på Posten.

Fretex ønsker aller helst å få plagg og tilbehør som er helt, rent og pent. Disse gavene kan gå til gjenbruk.

Vi i Fretex vasker egne flater ofte nå, men det er like fullt viktig at du også vasker deg etter at du har tatt på flater som flere andre berører. Hånddesinfeksjonsmiddel/håndsprit virker mot koronaviruset og anbefales brukt som et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Les mer om tiltak vi alle kan gjøre her.

Gavene du gir til Fretex er viktige miljøbidrag fordi mest mulig av det som gis går til gjenbruk. Jo mer gjenbruk, jo mindre blir behovet for å produsere nye varer.

Velkommen til nettbutikken – kun en av hver vare

Nettbutikken gjør det mulig for alle å handle gjenbruk, når som helst på døgnet.  I nettbutikken tilbys et bredt utvalg av second hand slik at alle kunder skal kunne finne noe de liker, uavhengig av stil og budsjett. Vi viser noen eksempler her, men husk at hos Fretex er det bare en av hver vare så det kan hende disse produktene allerede er solgt.

Det legges ut nye varer hver dag, så her kan du gå på skattejakt!

Abercrombie & Fitch bluse 140 kroner
Love Shack bluse til 199 kroner
Love Shack bluse til 199 kroner
Joie kashmirkjole til 399 kroner
Joie kashmirkjole til 399 kroner
By Malene Birger silkekjole til 299 kroner
By Malene Birger silkekjole til 299 kroner
Levi's denimjakke herre til 349 kroner
Levi's denimjakke herre til 349 kroner

Frelsesarmeen oppretter eget innsatsteam

Som et bidrag i den nasjonale dugnaden mobiliserer Frelsesarmeen for å møte folks behov under koronakrisen.

- Nå ser vi at sårbare grupper får spesielle utfordringer etter hvert som mange av de vanlige hjelpetiltakene stenger ned. Vi har den siste tiden gitt ut mat gjennom vinduer og dører og ser at nå vi trå ekstra til. Samtidig må vi ivareta alle forholdsregler med hensyn til smittevern, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

Når du støtter Fretex, støtter du samtidig Frelsesarmeens sosiale arbeid.

 


 

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?