www.fretex.no Fretex logo print

Utstilling fra 22.mai 2020 ved Galleri VOX

plakata3siste
Galleri VOX i Bergen er glad for å endelig kunne ønske velkommen til Tove Tømmerbergs utstilling 'Mellom steder'. Vi åpner dørene fra fredag 22.mai kl 12. Utstillingen kan ses til og med 21.juni 2020. Åpningstider er torsdager 14-18, fredag-søndag 12-16.

"Mellom Steder" viser et utvalg bilder tatt med mobilkamera. Bildene kan sees som en visuell dagbok; en abstrakt historie uten en spesifikk begynnelse eller slutt.

Tove sier selv om sitt arbeid:

Fra å være et verktøy som dokumenterer en prosess er det å ta bilder nå et hovedverktøy der prosessen i seg selv er i fokus. Jeg leter ikke etter motiv. Bildene blir til på veien, mellom steder, og av det som er rundt meg i det daglige, - når jeg opplever små øyeblikk av magi i hverdagen. Det Arne Næss kaller «en spontan erfaring uten refleksjon» dirigert av omgivelsene. Når noe fanger min oppmerksomhet og det oppstår en følelse av synkronitet. Et lite øyeblikk der tiden står stille. Før jeg begynner å tenke, før intellektet tar all plass.

Prosjektet kan knyttes til en tradisjon innenfor kunsten der det tilsynelatende trivielle og uviktige fremheves og gis verdi. Dette kan også relateres til diskusjonen rundt det vakre; hva man til enhver tid ser på som vakkert. Et tema som har vært av interesse gjennom hele mitt kunstneriske virke.

Tove Tømmerberg er oppvokst i Trøndelag, men har vært bosatt i Bergen største delen av sitt voksne liv. Hun har en lengre utdanning innenfor kunst, med bla MA i kunst fra Nederland, og som stipendiat i kunst ved KHIB (Kunsthøyskolen i Bergen). Gjennom sin karriere som kunstner har hun deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland, og har arbeidet med ulike medier og uttrykk, i hovedsak installasjoner. Hun har vært medlem av Galleri VOX siden 2019.

 


 

Fant du det du lette etter?