www.fretex.no Fretex logo print

Barnas Fretex

Logo
Gjenbruk av leker er viktig for å spare miljøet.

I jula mottar norske barn 2900 tonn med leker. Det er i gjennomsnitt godt over 6 kilo per barn under 6 år. Salget på leker og spill er tredobbelt så høyt i desember som resten av året. I 2016 ble det ifølge Virke solgt leker for hele 2 224 000 000 kroner.

- Vi setter gjenbruk av leker på agendaen, forteller Kristin Hareide, kjedesjef for Fretexbutikkene.

Barn ønsker seg alltid nye leker, men de trenger ikke være nye for at barna skal bli fornøyd. En undersøkelse viser at 54 prosent  av oss er helt enige i at det bør være mer fokus på gjenbruk og resirkulering .

Samme undersøkelse viste at 49 % av oss kunne tenke oss å kjøpe en brukt leke i god stand til egne eller andres barn i gave. Med Barnas Fretex er det mulig.

- Vi ønsker oss leker som noen har lekt med og vært glad i, men som kan gå rett videre til nye barn. Derfor håper vi lekene blir levert i den stand man selv hadde ønsket få den. Rene og fungerende leker så barna kan begynne leken umiddelbart. Dermed vil du også kunne kjøpe alle typer leker hos oss, fra lego, duplo, playmo og bamser, til bøker, briotog, dukker og kostymer, forteller Kristin Hareide.

 

 

Fant du det du lette etter?