www.fretex.no

Sikkerhetsmakulering

Fretex sikkerhetsmakulerer papir og datalagringsmedier som ikke må komme på avveie. Våre moderne anlegg tilfredsstiller de strengeste krav til sikker makulering.

Virksomheter samler mye dokumentasjon, og noe av denne informasjonen må makuleres når den ikke lenger skal benyttes. Makuleringsmaskinen på kontoret gjør kanskje ikke denne jobben godt nok?

Fretex tilbyr en trygg makulering av papirer/dokumenter, datamaskiner/harddisker og mobiltelefoner. Vi vet at du har mye annet å være opptatt av, derfor gjør vi denne jobben trygt og enkelt for deg. Det som blir makulert blir til nye produkter, og det er bra for miljøet.

Viktige spørsmål før du velger leverandør av sikkerhetsmakuleringIMG_1989

 • Hvordan makuleringen foregår?

 • Makuleringen - skjer den på et eget område med adgangskontroll?

 • Benyttes underleverandører?

 • Oppbevares informasjonen forsvarlig inntil den er makulert?

 • Er makuleringsanlegget videoovervåket?

 • Er det en vaktordning på anlegget?

 • Om det er mulig å få avtalefestet en garanti for sikker makulering?

Ta kontakt med oss, så vil vi fortelle i detalj hvordan prosessen foregår.


Er dine sensitive data er i trygge hender?

I virksomheter samles det mye informasjon som kan misbrukes hvis den ikke makuleres på en trygg måte. Konsekvensene av sensitivt materiale på avveie kan være store. I de mest graverende tilfellene blir konsekvensene så store at skaden kan være uopprettelig. Dokumenter som må sikkerhetsmakuleres kan for eksempel være:

 • Papirer med personopplysninger, kontoopplysninger eller avtaler.
 • Dokumenter som kan være av interesse for media eller konkurrerende virksomheter.
 • Informasjon som kan skade bedriftens omdømme.
 • Informasjon som kan utnyttes kriminelt og gi økonomiske konsekvenser.

"Når utstyret til en virksomhet kastes eller gis videre, må lagringsmediene destrueres eller slettes slik at de ikke kan bli gjenopprettet. I slike tilfeller må virksomheten sikre at metodene som brukes for sletting er gode nok – vanlig sletting er utilstrekkelig."

Kilde: Datatilsynet

- Når vi bruker en PC forholder vi oss til brannmur, sikkerhetskoder og virusprogrammer. Det er tiltak som vi alle er inneforstått med for å sikre dataene. Men hva gjør vi for sikkerheten på en PC som skal byttes ut? spør Guro K. Huseby i Elretur. Les hennes tips og råd her.

Dette sier våre kunder om oss

Våre kunder innen sikkerhetsmakulering er blant andre kommuner, NAV, lokale ligningskontor, legekontorer, sykehus, barnevern, rettsvesen, forsikringsselskaper, banker, regnskapskontorer, universitet, advokatkontorer, politi og en rekke oljeselskaper.

- Vi er kjempefornøyd med makuleringssamarbeidet med Fretex. Prisen på ordningen er svært rimelig og beholderen er mer anvendelig enn beholdere vi har hatt tidligere. Oppfølgingen av oss som kunde er også førsteklasses. Når vi samtidig vet at vi ved å benytte Fretex til denne løsningen bidrar til det viktige arbeidet Frelsesarmeen gjør, er det en minst like viktig grunn for oss til å velge Fretex som samarbeidspartner på makulering av sensitive dokumenter.

Oddbjørn Eide Kirkeverge i Stjørdal

Kundesenter:
telefon 23 68 11 70
mail hei@fretex.no

*
*
*
*

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?