www.fretex.no Fretex logo print

Veien til jobb

 • NAV søker deg inn NAV søker deg inn
  • NAV har tiltak og virkemidler som kan gi deg som ønsker å komme inn på arbeidsmarkedet muligheten til det.

   Hvis du er interessert i å delta på tiltak, må du kontakte det lokale NAV-kontoret ditt. NAV søker deg videre inn til Fretex eller en annen arbeidsinkluderingsbedrift, basert på det du har behov for.

 • Hos Fretex får du en jobbkonsulent Hos Fretex får du en jobbkonsulent
  • Jobbkonsulentens rolle er å finne ut av dine interesser og styrker, og sammen med deg lage en plan for veien mot jobb.
 • Fretex og du Fretex og du
  • Sammen med jobbkonsulenten din oppdager du kanskje nye muligheter du ikke har tenkt på før?

   Du har ressurser, og det er behov for din kompetanse. Vi finner ut av det sammen.

 • Finn en jobb som passer for deg Finn en jobb som passer for deg
  • Basert på hva du har lyst til å jobbe med, vil jobbkonsulenten hjelpe deg til å finne en relevant arbeidsgiver. Finnes den ikke allerede hos en av våre samarbeidsbedrifter eller hos oss i Fretex, finner vi en ny som passer deg.

   Vi skal raskt finne en jobb til deg. Ikke vær bekymret for lange prosesser hos Fretex!

 • Du får kompetanse og erfaring Du får kompetanse og erfaring
  • Kanskje har du lyst på jobb et bestemt sted som krever kvalifikasjoner du ikke har, for eksempel et fagbrev eller et sertifikat.

   Fretex tilbyr opplæring og kvalifisering på flere områder!

 • Oppfølging på veien Oppfølging på veien
  • Jobbkonsulenten følger deg tett opp på veien mot en varig jobbhverdag for deg.
 • Arbeidskontrakt Arbeidskontrakt

Jobbsøkere forteller om sine erfaringer

Fornøyd kultuarbeider med gitar over skulderen

facebook-siden jobb & sånn forteller jobbsøkere om sine erfaringer. Her møter du noen av dem.

- Det kan lønne seg å prøve noe nytt, sier en strålende blid Marita som har fått jobb på Coop Extra. Hun stortrives i jobben, men hadde aldri tenkt tanken på at jobb i matbutikk kunne være noe for henne!

- Jeg var usikker på hva slags jobb jeg skulle satse på og endret stadig mening. Men takket være oppfølging fra Fretex som utfordret meg til å prøve noe helt nytt, så fikk jeg først prøve meg i praksis på Coop Extra. Til min overraskelse så trivdes jeg kjempegodt med de varierte arbeidsoppgavene, tempoet, arbeidsmiljøet og at ingen dager er like! Jeg fikk bedre selvtillit og ble fornøyd når jeg stadig fikk flere oppgaver, mer ansvar og gode tilbakemeldinger på arbeidsinnsatsen min. Jeg var aktiv og nysgjerrig og viste interesse – og det ble lagt merke til!, forteller Marita.

Hennes råd til andre som er usikre på hva de skal jobbe med: tenk «utenfor boksen» og prøv noe nytt! Kanskje ligger den nye jobben din rett foran nesa på deg uten at du har tenkt på det som en jobbmulighet før?

Marita trives på jobb
Bjørn (51) jobbsøker fra Fretex i Harstad har fått jobb som kulturarbeider for Bergsodden Sykehjem i Harstad. Etter endt praksis fikk Bjørn tilbud om ett års vikariat i stillingen som kulturarbeider.

Mann med gitar


Iver er nå ansatt på Kiwi Stampa i Lillehammer like ved Håkons hall og Lysgårdsbakken hoppanlegg. Han trives svært godt og merker at det er positivt å være i aktivitet og å ha noe å drive med. Han ser nå frem til både lønn og mer ansvar. Han trekker frem både hyggelige kolleger og hyggelige kunder som årsak til at han trives. Butikksjef Merethe er også fornøyd og trekker frem Ivers entusiasme, positivitet, lojalitet og at han er til å stole som de viktigste faktorene for at de har ansatt han.
- Jeg har helseutdanning fra Syria, og drømmen er å fortsette på denne og bli lege eller sykepleier, forteller Oudai, som er veldig fornøyd etter 20 ukers kurs ved Fretex.

- Veileder på kurset Veien til arbeid har hjulpet meg mye, og det å være sammen med resten av gruppa gjennom 8 uker med jobbsøk har vært veldig fint. Jeg har fått øvd mye på norsk språk gjennom kontakten med de andre deltakerne på kurset – og ikke minst gjennom praksisperioden her på Åsvang skole, forteller han.- Gjennom arbeidspraksis har jeg prøvd ut arbeid som resepsjonist her ved Royal Garden, og jeg stortrives! Med min serviceinnstilling er jeg her på riktig hylle. Jeg liker kundekontakten og at det stadig er utfordringer å ta tak i. Gode kollegaer gjør også dette til et godt sted å være, sier Silje Bachke Brun.

Resepsjonssjef Signe Krogstad er veldig fornøyd med Silje, så her blir det jobbmuligheter videre!

Robleh (37), tidligere jobbsøker - nå ansatt hos Storcash i Oslo - forteller:

Før jeg kom til Norge var jeg universitetsutdannet i pedagogikk og fransk. Her har jeg ikke fått brukt utdannelsen, men jeg har hatt kurs og mange og lange praksisperioder for å få andre slags jobber. Det har vært vanskelig, men jeg har sagt til meg selv at jeg ikke må tenke på at jeg ikke får brukt utdannelsen. Det viktigste var å få en jobb, og jeg måtte ikke gi opp.

Så jeg er veldig takknemlig for at Fretex og min jobbkonsulent der fant en mulighet for meg her på Storcash. I fjor fikk jeg en måned til å vise hva jeg kan bidra med. Da den måneden var gått, fikk jeg tilbud om deltidsjobb. To måneder etter det igjen ble jeg ansatt på heltid.

Her har jeg veldig variert arbeid. En uke kan jeg for eksempel sitte i kassa to dager og jobbe på lageret tre dager. Der har jeg ansvar for drikkevareavdelingen. Men jeg brukes også som en "joker" her i bedriften, så jeg hopper inn i alle slags roller og avdelinger hvis det er sykdom eller behov for flere der det er ekstra mye å gjøre.

Derfor sier jeg til alle som syns det er vanskelig å få jobben de ønsker seg: Du må få en jobb, slik at du får noe fast å gå til og lønn. Og du skal få en jobb hvis du virkelig vil. Så kan du vise hva du er god for og gå videre!
- Jeg har nok har vært en tålmodighetsprøve for mange på min vei tilbake til arbeidslivet. De jeg har møtt har vært gode, og bidratt til at jeg har følt meg inkludert, sier Frode.

Frode er utdannet sykepleier og vurderer nå å ta på seg noen sykepleiervakter i tillegg til å være portør. Han begynte å jobbe i resepsjonen i Fretex. Til å begynne med var han skeptisk til jobben, men etter hvert trivdes han godt i arbeidsmiljøet. Deretter begynte han å jobbe i en Fretexbutikk, hvor både kunder og kolleger ga han gode tilbakemeldinger. Frode har nå hatt praksis som portør ved St. Olavs hospital, hvor han også har tatt noen ekstravakter. Han trives og får god respons.


 

 

Fant du det du lette etter?