www.fretex.no Fretex logo print

Møt en jobbkonsulent

IMG 6923
«Å være en del av andres utviklingsreise, støtte, påvirke og sammen finne gode løsninger er utrolig meningsfullt. Jeg ønsket rett og slett en jobb som hadde mening og betydde noe for enkeltmennesker» forteller Linn Drøyvold som ramser opp grunnene til at hun ønsket å jobbe som jobbkonsulent i Fretex Jobb og Oppfølging.

Linn er en av i overkant av 300 jobbkonsulenter i Fretex Jobb og Oppfølging som bistår mennesker som skal tilbake til eller er på vei ut i arbeidslivet. Hun jobber i det arbeidsrettede tiltaket ‘Varig tilrettelagt arbeid’ i Trondheim som tilbyr mennesker som har eller forventes å få en uføretrygd i nær fremtid, men som likevel ønsker en form for arbeid.

«Det beste med jobben er å komme tett på hver enkelt jobbsøker. Bli kjent med hele mennesket, se og avdekke egenskaper de kanskje ikke selv var klar over at de hadde. Å være med jobbsøkers reise inn mot arbeidslivet på godt, men også de hinder som de overkommer. Se de utvikle seg, prøve ulike oppgaver, få ansvar og ta ansvar. Å se jobbsøkerne finne sin plass samt at de blir sett for den de er og den de ønsker å bli anerkjent for», forteller linn og fortsetter:

«Når jeg selv var i en jobbsøkerprosess møtte jeg på hinder som fokuserte på det som jeg manglet av utdannelse og erfaring. Dette føltes motløst og frustrerende, da det eneste jeg ønsket var å få en sjanse. Dette vet jeg gjelder for mange og det er på en måte en god ting og tenke på. Så lenge man er tålmodig, har fokus på målet, er godt kjent med egne kvaliteter og egenskaper så vil man få en mulighet på et tidspunkt. I mellomtiden var det viktig for meg å gjøre noe som ga mening: ta kurs, ta en jobb som var i retning av det jeg ønsket samt våge og prøve. For meg viste det seg at det åpnet seg muligheter som var annerledes og bedre enn det jeg først tenkte. Muligheter jeg ikke hadde fått om jeg bare ventet på noe bedre. Å våge å ta en telefon, møte direkte opp på kontoret til en potensiell arbeidsgiver bruke bekjente av venner og familie er også en fin måte å komme i kontakt med en arbeidsplass».

Linn sine beste til mennesker som er på jobbjakt:

-       Jobb med å bli trygg på hva som er dine gode egenskaper og ferdigheter. Snakke positivt om deg selv.

-       Være ærlig ovenfor deg selv og andre på hva man trenger for å være motivert og trygg.

-       Ta initiativ og akseptere at en jobb inkluderer oppgaver som også er kjedelige /uinteressante, men de må også gjøres.

-       Smil.

-       Jeg anbefaler å være åpen og ærlig om egne utfordringer, der det er hensiktsmessig og nødvendig.

-       Sett deg godt inn i arbeidslivets spilleregler og få visshet om at det å følge disse er helt avgjørende for å lykkes.

 

 

Fant du det du lette etter?